Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

maccheroni carne crema sugo Tarifi

MALZEMELER
250 gr yağsız dana kıyma
1 paket hazır krema
100 gr tereyağı
50 gr zeytinyağı
5 adet orta boy küp doğranmış domates
7-8 diş sarımsak
2 tutam karabiber
1 adet jallapeno biber (yeşil biber olabilir)
100 gr parmesan yada 200 gr kaşar.
1 paket spaghetti (barilla tavsiye ederim)


YAPILIŞI
Tereyağını ve zeytinyağını erittiğimiz teflon tavada kıyma kavrulur.tam anlamıyla pişmeden biraz önce küçük küçük doğranmış sarımsaklarda kıymaya ilave edilir.bu arada geniş bir tencerede spaghettileri kırmadan haşlamaya başlanılır.kavrulan kıymaya sarımsaktan hemen sonra biber ilave edilip pişirilmeye devam edilir.üzerine karabiber tuz ve kremada eklendikten sonra tavanın altı iyice kısılıp 7 - 8 dakika bu sıcaklıkta kaynatılır.haşlanan spaghetti sudan geçirilmeksizin süzülür.makarnalar tabaklarda sade haliyle servis yapıldıktan sonra bolca sos ve üzerine peynir ilave edilir.afiyet olsun (makarnayı fazla haşlamamanızı tavsiye ederim)

Gönderen : Ceyhun Yılmaz | fceyhunyilmaz@hotmail.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.