Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Cenova Sos (Somon Sos) Tarifi

MALZEMELER
125 gram Margarin
150 gram Havuç ince doğranmış
75 gram Kerviz ince doğranmış
2 Adet defne yaprağı
1 Dal kekik
15 gram Soğan
10 gram Karabiber
500 gram Somon balığı
500 ml Kırmızı şarap
500 ml Demi glace sos
1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi
1 lt Balık suyu


YAPILIŞI
Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve karabiberi ilave edip, renk aldırmadan, sote edin.

Somon balığını üzerine bir kapak kapatıp, ocağın bir kenarında 10 dk pişirin. Kırmızı şarap ve demi glace sosu ekleyip, kısık ateşte 30 dk pişirin. Temiz bir tavaya süzün. Balık suyunu ilave edip,karıştırın.Uygun kıvama gelinceye kadar sosu çektirin.Ançuez ezmesinide katıp tekrar karıştırın.

İnce bir süzgeçten geçirip tekrar süzün.Kalan margarini ekleyin ve servise sunun.

Gönderen : Erdal Naneci |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.