Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kemikleri bir tepsi içinde, sıcak fırında 20 dakika civarında kızartın. Diğer yanda, havucu gelişigüzel doğrayın. Soğanları, kabukları ile beraber yandan ve ortadan ikiye kesin ve bir tavada kesik tarafları siyahlaşana kadar yakın. Büyükçe bir tencerede sıvı yağla havucu, maydanozu, kereviz dalını, kekiği, defne yaprağını, bir diş sarmısağı üç dakika kavurun ve domates salçası ilave edip iki dakika daha karıştırın. Kızarmış kemikleri ve soğanı tencereye ekledikten sonra üzerine 5 litre (25 su bardağı) su ekleyin. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Hafif ateşte ve kaynama noktasında üç-dört saat dana fond'u pişirin (tencerece 2 litre civarında dana fond kalmalı). Kemikler kaynarken su çok azalırsa, biraz daha su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra, biraz soğutarak ince bir süzgeçten geçirin. Süzülmüş dana fond'u bir tencereye koyun. Ocakta bir taşım kaynatın ve köpüğünü alın ve ocağın altını kısın. Yavaş yavaş kaynatarak yarı yarıya çekene kadar pişirin (2 litre sos 1 litreye iner) ve soğutup dolapta saklayın. Gönderen : Bertan Yaman |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |