Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Soğanı incecik doğrayın, tane biber ezip bir tencerede soğana ilave edin. Üzerine beyaz şarapla sirke dökerek ateşe koyun. Hafif hafif kaynatarak tencerenin dibinde çok az sıvı kalana kadar çektirin ve dömiglas sosu ilave edip beş dakika hafif kaynatın. Süzgeçten geçirin ve bir telle karıştırarak tereyağını sosa yedirin. Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyıp sosa ilave edin. Kornişonu incecik doğradıktan sonra sosa katın ve tuzla biberini kontrol edip servise hazır edin. Bu sos en fazla sote edilmiş etlerle ve etli makarna yemeklerinde tercih edilir. Gönderen : İlkin Ölmez |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |