Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Şahom Sos Tarifi

MALZEMELER
2 domates
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yağ
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 bardak süt
1 su bardağı rende kaşar
tuz, karabiber


YAPILIŞI
Fazla derin olmayan bir tencere seçilip 3 yemek kaşığı yağımız eritilir. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk eklenip biraz pişirilir. Yine ufak ufak küplerde doğranan soğan ve sarımsak eklenir. Soğan hafif pembeleştimi Damak zevkine göre istenilen miktarda tuz ve karabiber eklenir (ancak makarnaya haşladıktan sonra tuz konmayacağı için sos bir milktar tuzlu hazırlanabilir).

Kabuksuz, küp küp doğranan domatesler ilave edilip domatesin rengi değişene dek beklenir. Domates pembeleşince 1 bardak süt konulup kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir. Ssos tamamen suyunu çekmeden ateşten indirilir.

Gönderen : Şahende Taşdemir |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.