Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Fazla derin olmayan bir tencere seçilip 3 yemek kaşığı yağımız eritilir. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk eklenip biraz pişirilir. Yine ufak ufak küplerde doğranan soğan ve sarımsak eklenir. Soğan hafif pembeleştimi Damak zevkine göre istenilen miktarda tuz ve karabiber eklenir (ancak makarnaya haşladıktan sonra tuz konmayacağı için sos bir milktar tuzlu hazırlanabilir). Kabuksuz, küp küp doğranan domatesler ilave edilip domatesin rengi değişene dek beklenir. Domates pembeleşince 1 bardak süt konulup kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir. Ssos tamamen suyunu çekmeden ateşten indirilir. Gönderen : Şahende Taşdemir |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |