Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Salyangozlu sos Tarifi

MALZEMELER
1 kg Salyangoz
5 adet kurbağa bacağı
2 adet rosebreef
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 paket hazır krema
1/2 demet dereotu
5 diş sarımsak
2 su bardağı su
margarin
tuz
karabiber
kırmızıbiber
tarçın
kimyon
nane
yenibahar
köri
önceden kaynatılmış ısırganotu özü


YAPILIŞI
Öncelikle salyangozumuz,kurbağa bacağımız ve rosebreefimizi düdüklü tencere de kaynatınız. Düdüklü tencere burda en önemli noktadır, çünkü bu sayede salyangozumuzun besin değeri kaybolmaz. Daha sonra sarımsaklarımızı havan da akıllanana kadar dövünüz. Tuz serpmeyi ihmal etmeyiniz. Bilakis gözü yanan sarımsak daha kolay akıllanacaktır. Domates ve sivri biberimizi küçük kutucuklar şeklinde doğrayınız ve akıllanan sarımsakla karıştırarak eritmiş olduğunuz margarinle şöleeeee biii çeviriniz. Daha sonra bütün malzemelerinizi bir kaba toplanıyınız ki besin değeri tavan yapsın. Daha sonra yukarıda belirttiğimiz bütün baharatları katınız ve pişirdiğiniz makarnacıkların üzerine serpiştirerekten afiyetle yiyiniz ve yerken de beni anınız

Gönderen : hatice kuku | haticekuku@hotmail.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.