Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Mantar, soğan, tarhun ve maydanozu bol suda yıkayıp süzün ve dilimlere doğrayın. Soğan, tarhun ve maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın. Bir tavada, tereyağı ile mantarları bir dakika sote edin. Soğanı ilave ederek üç dakika daha sote işlemine devam edin. Konyağı koyarak tavayı alevlendirin ve üzerine beyaz şarap dökün, çok az kalıncaya kadar çektirin. Dömiglas sosu da katıp üç dakika daha kaynatın ve sosun tuzunu biberini kontrol edin. Kaynayan sosa bir yemek kaşığı tereyağı yedirip maydanoz ve tarhun ilave edin. Hazırladığınız şasör sosu kızarmış et veya tavuk ile birlikte burgu makarna yanında verebilirsiniz. Gönderen : Pelin Mert |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |