Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Şasör Sos Tarifi

MALZEMELER
3 su bardağı dömiglas sos
1 fincan beyaz şarap
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr kültür mantarı
2 çay kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı konyak
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Mantar, soğan, tarhun ve maydanozu bol suda yıkayıp süzün ve dilimlere doğrayın. Soğan, tarhun ve maydanozu temizledikten

sonra incecik kıyın. Bir tavada, tereyağı ile mantarları bir dakika sote edin. Soğanı ilave ederek üç dakika daha sote işlemine devam edin.

Konyağı koyarak tavayı alevlendirin ve üzerine beyaz şarap dökün, çok az kalıncaya kadar çektirin. Dömiglas sosu da katıp üç dakika daha kaynatın ve sosun tuzunu biberini kontrol edin.

Kaynayan sosa bir yemek kaşığı tereyağı yedirip maydanoz ve tarhun ilave edin. Hazırladığınız şasör sosu kızarmış et veya tavuk ile birlikte burgu makarna yanında verebilirsiniz.

Gönderen : Pelin Mert |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.