Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI İnce ince doğranmış soğan, yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur. Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir. Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır. Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür. Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır. Gönderen : Senem Dirican |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |