Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Turşu Sos Tarifi

MALZEMELER
8 adet kornişon salatalık turşusu
8 adet küçük acı süs biberi turşusu
yarım çay bardağı sirke
2 çay kaşığı kaşığı toz hardal
1 adet büyükçe, etli bir domates
1 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI
Turşuları ve domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Derince, polifron bir tavada tereyağını eritin akabinde toz hardal ile birlikte domatesleri 3, 4 dakika pişirirerek öldürün.

Üstüne sirke ile birlikte doğranmış turşuları ilave edin. Sirke tamamen çekip kaybolana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeye yakın karabiber ilave edip 3, 5 kere karıştırıp altını kapatın.

Sosu soğutup küçük bir kavanoza doldurun. Hava ile temasını kesmek amacıyla üstüne yarım santim yükseklikte bir zeytin yağı tabakası oluşturmanız iyi olur.
Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Bu sosu dilerseniz soğuk dilerseniz yeniden ısıtıp tüteketebilirsiniz.

Gönderen : Murathan Bostancı | murathan at bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.